pondělí, 05 březen 2018 12:13

Harmonogram školního roku by nebyl naplněn, kdyby se neuskutečnil lyžařský výcvik 7. ročníku. V neděli 11. 2. jsme tedy vyrazili již po několikáté do Deštného v O. h. Někteří byli natěšení, někteří se prali s obavami, protože se měli prvně postavit na lyže. První lyžařské krůčky nebyly vůbec snadné, někteří potřebovali snahy a odvahy více, ale všichni se lyžovat naučili. Sněhu byl dostatek a počasí snad ani lepší být nemohlo. 

Středa byla oproti dřívějším kurzům jiná. Využili jsme kontaktů na Agenturu APA (Aplikované pohybové aktivity) z olomoucké univerzity, jejíž pracovníci za námi přijeli, aby seznámili děti s lyžováním handicapovaných a nevidomých. Pod vedením instruktorů si děti vyzkoušely jízdu na monoski a pohyb "na suchu" i s lyžemi s páskou přes oči. Den byl dětmi hodnocen velmi kladně a my doufáme, že příští rok služeb agentury budeme moci znovu využít.

Na kurzu nechyběl ani výcvik na běžkách, i když sněhu mimo sjezdovku mnoho nebylo. Celý týden završily závody ve slalomu, které úspěšně zvládli všichni včetně začátečníků.

Večery jsme zaplnili odbornými přednáškami (pravidla chování na sjezdovkách, první pomoc, lyžařská výzbroj či carving) a zábavnými aktivitami, které většinou vymýšlely děti a které se jim moc povedly.

Domů nás sice odjíždělo o pár méně (úrazy se nám naštěstí vyhnuly, jen chřipka trochu útočila), ale všichni spokojení. Můžeme tedy říci, že se lyžák 2018 vydařil.

 

Několik postřehů od dětí:

Lyžák se mi hodně líbil a klidně bych na něj jela znovu. Jsem ráda, že jsem se naučila lyžovat. Všechno se mi líbilo a nic bych na tom neměnila. (anonym)

Naučila jsem se na snowboardu. Také jsem se více poznala s lidmi ze 7.B. Naučila jsem se dávat první pomoc, i když jsme andulu neoživily. Naučila jsem se pomoci zraněnému na sjezdovce. Naučila jsem se připravovat program pro ostatní. Zlepšila jsem se v jízdě na běžkách. Celý lyžák jsem si užila a zopakovala bych si ho. Chtěla bych poděkovat učitelům, že na nás byli hodní a že s námi jeli. (Anežka)

Pro mě to byl super týden, naučila jsem se lyžovat a to docela rychle. Nečekala jsem, že mi to tak půjde. Asi jako každého i mě štvalo, že jsme museli na noc odevzdávat mobily, ale chápu paní učitelky. Ony vědí, že bychom pak byli vzhůru, kdo ví do kdy a že bychom byli ráno unavení… Prostě jsme si to moc užili. Jsem ráda, že to nakonec vyšlo, že se rodiče rozhodli mi to zaplatit. Moc jim děkuju. (anonym)

Jediné, co mi vadilo, bylo, že jsme poslední den nejeli do hlavního ski areálu. Hodně mě překvapil program s agenturou a to, jak lyžují lidé, kteří mají nějaké tělesné postižení. Jsem rád, že jsem si mohl zkusit, jaké to je jet na monoski. Kdybych to měl zhodnotit, tak to bylo SUPER! (Dominik V.)

Pokoje byly celkem pěkné a jídlo bylo většinou dobré. Líbilo se mi, že jsem si mohl vyzkoušet monoski a  snowblady. (Josef)

Na lyžáku se mi líbilo. Ty přednášky byly užitečné. Dobré bylo vymýšlení programu, líbila se mi hra s čokoládou a oblečením. Bavilo mě večerní lyžování.  (Štěpánka)

Na lyžáku to bylo nezapomenutelné. Na lyžích jsem se naučil jezdit, jak paní učitelky slibovaly. Sjezdovka byla v pohodě, hlavně pro začátečníky, jako jsem byl já. (Vojta K.)

Lyžák byl velmi dobrý, myslím, že to byl nejlepší zážitek s naší třídou. Byla jsem ráda, že s námi jela i druhá třída. Před večeří nám paní učitelky promítaly zajímavé a užitečné programy - jak správně jezdit na lyžích a jak zachránit člověka, který je v bezvědomí. Resuscitaci jsme zkoušeli na figuríně a zjistili jsme, jak je těžké zachránit člověka. Lyžák se mi moc líbil, klidně bych jela znovu. Byla tam veliká sranda a jsem moc ráda, že jsem jela. Lyžovat jsem neuměla, ale tam jsem se to naučila. (Karolína J.)

Lyžák se mi velmi líbil, i když jsem na něm byla jen chvilku. Sjezdovka byla hned vedle chalupy, takže jsme nemuseli chodit nikam daleko. Vařili tam celkem dobře.  (Lucka)

Jsem ráda, že jsem se naučila lyžovat. Líbily se mi večerní programy, které jsme si vymysleli sami. Také mě bavilo cvičení na lyžích i volné lyžování. Bavily mě přednášky, např. jak se máme chovat na sjezdovce, které nám byly velmi užitečné. (Karolína A.)

 

Fotogalerie

Nejvíce vás zajímá

  • Zápis do 1. ročníku

    zápisy k povinné školní docházce proběhnou i v letošním školním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, vyhláška o základním vzdělávání a správní řád). 

     

Naposledy upraveno

Poslední aktuality

  • Zápis do 1. ročníku

    zápisy k povinné školní docházce proběhnou i v letošním školním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, vyhláška o základním vzdělávání a správní řád). 

     

  • Vodácký výcvik

    Ač se to nezdá, tak se blíží konec školního roku a s ním i vodácký výcvik na Vltavě.

Foto z naší školy

Top