pondělí, 21 květen 2018 18:07

Ve čtvrtek 17. května 2018 proběhlo v kulturním domě představení naší školy s podtitulem „…možná přijde i kouzelník.“

Kouzelná akademie

Jednou jako dopolední veřejná generálka a podruhé naostro, před absolutně vyprodaným sálem. Všechny třídy se svými učiteli do poslední chvíle nacvičovaly svá čísla, pan školník vyráběl a stěhoval rekvizity, stříhala se hudba, tvořil se scénář, ladily se detaily… Pod rukama paní učitelky Drnovské vznikl kouzelnický óbrklobouk, který nás celým programem provázel. Moderátoři Dája Pomikálková a Pavel Piňos se skvěle zhostili své nelehké úlohy a publikum rodičů, prarodičů, přátel naší školy a dalších milých hostů provedli téměř dvouhodinovým pořadem. Vystupovali tanečníci různých stylů, recitátoři, herci, sportovci… V několika číslech jsme se dotkli významných historických momentů u příležitosti 100. výročí naší republiky. Děti a jejich pedagogové dokázali kreativně, vytrvale, zodpovědně a hlavně společně „táhnout za jeden provaz“, což je mottem naší školy, a pro potěšení diváků vytvořili dohromady báječný zážitek. Večerním překvapením bylo i vystoupení rodičů a kantorů. V přísálí si mohli návštěvníci akademie prohlédnout práce dětí a drobným nákupem keramiky a květin podpoř it projekt o. s. Nedoklubko, se kterým dlouhodobě spolupracujeme. Společně s dobrovolným vstupným se podařilo získat částku 2530 Kč, kterou věnujeme nedonošeňátkům v Pardubické nemocnici. Děkujeme za štědrost. Naše přání se splnilo a přišel i kouzelník, pan Miloš Bednář a se svými vnoučaty Kájou a Davidem Šestákovými vyčaroval bezvadné finále, kde při závěrečné písni z forbíny a podia mávala divákům celá škola. Moc děkujeme panu zvukaři J. Mikyskovi, panu osvětlovači L. Maixnerovi a panu L. Faltusovi za svěření KD dětem. Panu Aleši Pomikálkovi za krásné fotografie. Dámám z IC za prodej vstupenek a báječnému publiku za jejich zakoupení do posledního sedadla a za potle sk, který nám udělal velkou radost.

Tereza Krejčová, Veronika Pomikálková a Ivana Veselá

 

Fotogalerie z akce

Nejvíce vás zajímá

  • Zápis do 1. ročníku

    zápisy k povinné školní docházce proběhnou i v letošním školním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, vyhláška o základním vzdělávání a správní řád). 

     

Naposledy upraveno

Poslední aktuality

  • Zápis do 1. ročníku

    zápisy k povinné školní docházce proběhnou i v letošním školním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, vyhláška o základním vzdělávání a správní řád). 

     

  • Vodácký výcvik

    Ač se to nezdá, tak se blíží konec školního roku a s ním i vodácký výcvik na Vltavě.

Foto z naší školy

Top