pátek, 04 říjen 2019 08:25

Adaptační kursy - září 2019

Se začátkem nového školního roku přišli do šestých ročníků noví žáci z okolních obcí.

Vznikl tak nový kolektiv. Pro rychlejší vzájemnou adaptaci žáků škola opět uspořádala třídenní adaptační kurz v Areálů zdraví a sportu v Dolní Čermné na orlickoústecku. Žáci si vyzkoušeli pobyt mimo běžné prostředí, spolupráci a spoustu kolektivních aktivit za iniciace školní psycholožky.

Věroslav Musil - třídní učitel 6. B

fotografie z akce

 

 

Naše třída 6.A se 11. – 13. Září zúčastnila adaptačního kurzu v Dolní Čermné. První den jsme se ráno sešli před školou a společně vyrazili pěšky. Po cestě jsme hráli hry jako například magnety a smraďocha. Po příchodu jsme si dali oběd a pak jsme dělali seznamovací aktivity, abychom se lépe poznali. Ve vylosovaných skupinkách jsme zjišťovali, co máme společného a v čem jsme jedineční. Večer jsme hráli hry, ve kterých jsme se poslepu poznávali podle zvířecích zvuků. Druhý den jsme vstávali na rozcvičku. Pěkně jsme si oběhli celý areál a protáhli se. K snídani jsme pak měli švédský stůl, což bylo výborné. Dopoledne nám paní provozní zorganizovala hry bez hranic a odpoledne jsme vyrazili na výlet na Mariánskou rozhlednu. Po cestě jsme hráli hru, že každý dostal kolíček a pokud mu ho někdo sebral, musel plnit úkol. Rozhledna se nám líbila a před odchodem jsme se ještě jako celá třída vyfotili. Cestu zpátky jsme si zase zpestřili hrou s kolíčkem. Tentokrát jsme si kolíčky vzájemně připínali potají na batoh, tričko nebo bundu. Po ukončení hry dostali ti, kteří na sobě měli kolíček, trest. Museli složit básničku a zarecitovat nám ji. Navečer jsme hráli hru „Měnil až vyměnil“. Paní učitelka nás rozlosovala do skupinek a my chodili po vesnici s kamínkem, který jsme měnili za různé věci. Někteří přinesli plyšáka, kyselé okurky, čokoládu nebo domácí přesnídávku. Asi hodinu potom, co jsme usnuli, nás probudili na stezku odvahy. Ale za to, že jsme byli do půlnoci vzhůru, nás nechali déle spát a neměli jsme rozcvičku. Po probuzení jsme si zašli na snídani, zabalili všechny věci a pomalu vyrazili domů. Jen bych ještě chtěla dodat, že jídlo bylo vynikající a doufám, že si adapťák všichni užili jako já.

Anna Poláčková, 6.A

fotografie z akce

 

Nejvíce vás zajímá

  • Zápis do 1. ročníku

    zápisy k povinné školní docházce proběhnou i v letošním školním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, vyhláška o základním vzdělávání a správní řád). 

     

Naposledy upraveno

Poslední aktuality

  • Zápis do 1. ročníku

    zápisy k povinné školní docházce proběhnou i v letošním školním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, vyhláška o základním vzdělávání a správní řád). 

     

  • Vodácký výcvik

    Ač se to nezdá, tak se blíží konec školního roku a s ním i vodácký výcvik na Vltavě.

Foto z naší školy

Top