čtvrtek, 02 únor 2023 06:11

T - profi 2023

Letohrad úspěšný v krajském kole polytechnické soutěže Talenty pro firmy T – profi 2023

Ve středu 1. února 2023 se náš tým složený z žáků 5. třídy ZŠ Letohrad, Komenského a studentů 2. ročníku Středního odborného učiliště PSŠ Letohrad se svými pedagogickými doprovody Ivanou Veselou a Michalem Broulíkem a kapitánem Tomášem Juklem ze společnosti OEZ s.r.o. vydal do krásných nových prostor DDM Duha v Ústí nad Orlicí.

Letošním záludným úkolem bylo sestavení modelu zkušební komory tlakového systému. Kromě obratnosti se stavebnicí Merkur a elektronikou Arduino se tři týmy soutěžících musely popasovat s aquaprvky a vědomostním testem. Přísnému oku hodnotitele našich výtvorů Borisu Šrautovi z ČVUT neušel sebemenší detail. Současně se nám dostalo také populárně naučného vysvětlení funkce modelu.
V našem smíšeném družstvu (Karolína Prachařová, Aneta Veselá, Jakub Skalický, Matyáš Čáp, Ondřej Zedník, Ondřej Fiedler, Dominik Resler, Damian Petr Indrák) vládla dobrá nálada, ale i obdivuhodná koncentrace. Model nám zabral téměř celý vyměřený čas v délce 3 hodin. Odevzdali jsme jej včas a především funkční. Drobné nedostatky nahradil svou prezentací modelu Ondra F.
Rozdíly mezi výsledky účastníků byly velmi těsné a díky napínavému vyhlašování Romany Nováčkové z Hospodářské komory jsme do poslední chvíle netušili, že právě my pojedeme v červnu zastupovat Pardubický kraj na republikové finále, kde si zábavu i napětí v soutěži užijeme v Hotelu Aquapalace Praha. Už se na novou výzvu moc těšíme.

Poděkování patří:

  • Společnosti OEZ s.r.o za záštitu a krásná týmová trička.
  • Hospodářské komoře za přizvání k soutěži.
  • DDM Duha Ústí nad Orlicí za perfektní servis a zázemí.
  • Střední škole gastronomické a technické Žamberk za výborné občerstvení a oběd.
  • Za návrh triček slečně Kseniji Bilové (8.B, ZŠ Letohrad).

 

Nejvíce vás zajímá

  • Zápis do 1. ročníku

    zápisy k povinné školní docházce proběhnou i v letošním školním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, vyhláška o základním vzdělávání a správní řád). 

     

Naposledy upraveno

Poslední aktuality

  • Zápis do 1. ročníku

    zápisy k povinné školní docházce proběhnou i v letošním školním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, vyhláška o základním vzdělávání a správní řád). 

     

  • Vodácký výcvik

    Ač se to nezdá, tak se blíží konec školního roku a s ním i vodácký výcvik na Vltavě.

Foto z naší školy

Top