pondělí, 03 červenec 2023 05:19

T-profi 2023

Tým složený ze žáků 5. třídy ZŠ Letohrad, Komenského a studentů - elektrikářů z 2. ročníku PSŠ Letohrad

Tým složený ze žáků 5. třídy ZŠ Letohrad, Komenského a studentů - elektrikářů z 2. ročníku PSŠ Letohrad se pod vlajkou OEZ Letohrad ve dnech 26. – 27. 6. 2023 zúčastnil republikového finále v Aquapalace Hotel Prague. V těžké konkurenci se tam setkalo 12 českých týmů z krajských kol a 1 tým z Polska.

Hospodářská komora ČR a Střední podnikatelský stav touto odbornou soutěží dlouhodobě podporují zavádění polytechnické výuky v rámci odborného vzdělávání na ZŠ i SŠ, vzájemnou spolupráci škol i budoucích zaměstnavatelů.

Letošní novinkou bylo hodnocení dle standardu soutěže EuroSkills v oboru mechatronik.

Montáž modelu větrné a přečerpávací elektrárny ze stavebnice Merkur doplněné o aqua prvky a zapojení elektronických obvodů pro osvětlení zabral většině týmů přesně daný čas, tedy 3 hodiny. Pak už vše bylo v rukách porotců, kteří hodnotili podle předem daných kritérií.

Na soutěž jsme se poctivě připravovali pravidelnými tréninky, odevzdali jsme průběžné úkoly (3D tisk, programování, prezentace pro představení týmu) a jeli jsme si to hlavně užít.

Že přivezeme zlaté medaile bylo nad naše očekávání - obrovská radost, blahopřání soupeřům a současně poděkování všem, kteří nás podpořili a fandili nám – rodiče dětí, spolužáci, kolegové z obou škol, společnosti OEZ, ale i vedení města.
Velká pochvala patří našim soutěžícím: Karolíně Prachařové, Jakubu Skalickému, Anetě Veselé, Tomáši Dobešovi, Ondřeji Fiedlerovi a Adamu Markovi za jejich neuvěřitelnou koncentraci, preciznost a týmového ducha. Ačkoli už jsou všichni tak trochu v režimu „prázdniny“, věnovali svůj volný čas přípravě a podali perfektní výkon v dobré náladě a v úctě k fair play.
Náš pobyt byl pro nás díky hlavnímu partnerovi soutěže, sponzorům i dalším podporovatelům současně krásným zážitkem - kromě luxusního ubytování s plnou penzí v hotelu jsme si užili 2 hodiny řádění na tobogánech, zahráli si minigolf, proběhli se s bovdenovými autíčky, vyzkoušeli si virtuální realitu a taky cestování všemi dostupnými dopravními prostředky.


Tomáš Jukl (kapitán týmu), Ivana Veselá a Michal Broulík (pedagogický doprovod)

 

Fotografie z akce

Nejvíce vás zajímá

  • Zápis do 1. ročníku

    zápisy k povinné školní docházce proběhnou i v letošním školním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, vyhláška o základním vzdělávání a správní řád). 

     

Naposledy upraveno

Poslední aktuality

  • Zápis do 1. ročníku

    zápisy k povinné školní docházce proběhnou i v letošním školním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, vyhláška o základním vzdělávání a správní řád). 

     

  • Vodácký výcvik

    Ač se to nezdá, tak se blíží konec školního roku a s ním i vodácký výcvik na Vltavě.

Foto z naší školy

Top